marți, 26 ianuarie 2010

Fericire

Printre atatia oameni care vad doar partea intunecata a vietii lor, eu vreau sa strig: sunt fericita!
Sunt cea mai fericita atunci cand Daria ma pupa pe nasuc si imi spune ''mami, te iubesc mult de tot, pana la cer''. Ea este minunea lui Dumnezeu pentru mine. Si atunci cand este la camin mi-o da pe Rita gargarita care nu poate sta singura acasa sub nici o forma, uneori sta la mine in buzunar sau pe birou si invata engleza sau sa puna stampile, activitatea preferata a Dariei.
Sunt fericita pentru ca nu am renuntat la visuri, pentru ca nu m-am abatut niciodata de la sufletul meu, pentru ca pot vedea partea buna a oamenilor oricat ar incerca ei sa si-o ascunda.
Sunt fericita pentru ca mi-am gasit menirea pe lume, pentru ca nu am renuntat sa mai cred si am primit o minune, pentru ca am intalnit oameni deosebiti, pentru ca am cunoscut iubirea si am vazut minunile lumii. Si chiar daca '' m-a pierdut de pe aripa ei iubirea'' pentru un moment sau pentru toata viata, ceea ce am trait imi va ramane in suflet ca un elixir si incerc sa ma pregatesc pentru tot ce va sa vie
Dupa ce am primit rezultatul mamografiei, in vara anului 2009 mi-am promis ca voi vedea lucrurile altfel si ca voi pretui fiecare clipa, fiecare curcubeu si picatura de ploaie, fiecare ninsoare si fiecare farama de frumos.
Nu pot uita bucuria de pe fata unui baietel cand a nins prima ora peste oras ca in povesti, a spus pe un ton imposibil de imitat in cuvinte: Mamaia, ninge!

4 comentarii:

Weekender spunea...

Draga Nicoleta, necesitatile fiziologice vitale pentru om sunt: aer, apa, mancare... (si cam atat imi vine prin cap acum) Fiecare din aceste necesitati e indispensabila, fara una dintre ele corpul se stinge, moare.
La fel si fericirea care se striga, are nevoie de bucurii si multumiri pe toate aspectele. Dar nu vreau bla bla, asa ca trec la subiect.
Paharul jumate plin vs paharul jumate gol, cam despre asta este vorba?
1.Cei ce vad doar jumatatea plina se spune ca sunt optimistii; se bucura ca si cum ar fi plin. Si de aici porneste tot, de la a deprinde abilitatea autosugestiei e un pas foarte mic la a te minti singur, si cel mai grav: sa te crezi.
2. Cei care vad doar jumatatea goala - pesimistii. Pe astia ii stim, asa ca nu intru in detalii. Cu se vaita de cat lipseste din pahar, cu atat il golesc mai mult.
3. Cei care nu pot vedea un pahar plin din cauza ca exista o juma' goala, si nici un pahar gol pt ca exista o juma' plina. Ei isi exprima regretul pentru gol, si traiesc in sine bucuria a ce-i plin.

Inca o data, e doar o parere personala, nu pretind ca detin vreun adevar.

xx spunea...

Sa stii ca te-am auzit...Atat de tare ai strigat ca esti fericita! :)

xx spunea...

Cred ca fiecare mama e la fel de fericita ca tine..Si eu sunt una din ele..Pupici la amandoua!

Nicoleta spunea...

Chiar si Maslow a asezat nevoile fiziologice la baza trebuintelor umane, printre cele mai putin importante pentru fericirea umana. Corpul se poate stinge si muri dar spiritul, cel care ne defineste ca si fiinte umane, poate dainui sau se poate reincarna, fiecare dupa cum crede.....In rest n-am inteles nimic, paharul poate fi mai plin sau mai gol in functie de cate lucruri vrei sau cate crezi ca ti se cuvin. Mi-am facut o lista lunga cu dorinte si visuri pentru anul 2010 si apoi mi-am inscriptionat una singura in suflet: sanatate pentru fetita mea, pentru mine si pentru toti ai mei; celelalte lucruri vor veni sau nu.....dupa cum considera Dumnezeu ca trebuie sa iti mai dea bune sau rele